Behang werk

Behangwerk.

Van Eijffinger tot Pierre Frey en van Glasweefsel tot Goudleer: met behang zijn er vele mogelijkheden waar we u graag mee van dienst zijn.

Traditioneel Behang.

 Al sinds de middeleeuwen, voor dat de Nederlanden een natie was, kennen we in de lage landen een traditie van behangen.

In de interieurs  van de gegoede burgerij en de adel werden de wanden (en soms plafonds) afgewerkt met kostbare materialen zoals wandtapijten, zijden stoffen en beschilderd linnen.

Het gebruik van wandtapijten werd door de kruisvaarders in Europa geintroduceerd.

Papierbehang op wanden komt in het midden van de 18e eeuw op, papier op plafonds was er al vanaf 1600 A.D.Door de industrieële revolutie ontwikkelde papierbehang zich tot een massaproduct.

Door de tijd heen zijn de  behangsels veranderd door de ontwikkeling van de cilinderstoommachine, walsen en drukpersen. De stijlen van het behang veranderde van neo gotiek en neorococo tot art nouveau en art deco en abstracte patronen.

Het behang werd op verschillende ondergronden aangebracht; een betengelde ondergrond met jute bespannen, op houten planken, grondpapier, oude kranten of archiefmateriaal of rechtstreeks op de pleisterlaag.

Tegenwoordig zijn er vele toepassingen, stijlen en materialen, van behangsystemen voor de badkamer tot goudleer en glasweefsel, foto behang, linnen, hout, bamboe en ander materiaal . 

Zo zijn er in glasweefsel ook vele toepassingen: weefsel met bedrijfslogo, acoustisch weefsel, thermisch glasweefsel en weefsels in vele motieven wat dan weer decoratief afgewerkt kan worden. 

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen, mail ons vandaag nog, we helpen u graag

Onder een foto van de ruimte waar we akoestisch weefsel hebben aangebracht in  Vondel  CS (media en cultuurlab Avro Tros ):